Jak nastavit Google jako novou kartu v Microsoft Edge

Pokud jste uživatelem prohlížeče Microsoft Edge a rádi byste si upravili novou kartu tak, aby se vám zobrazovala například stránka Google, existuje snadné řešení pomocí doplňku. Tento příspěvek vás provede postupem instalace, povolení a případně i odinstalace doplňku Custom New Tab.

Instalace doplňku Custom New Tab

  1. Otevřete Microsoft Edge: Spusťte prohlížeč Microsoft Edge na svém počítači.
  2. Navštivte stránku doplňku: Klikněte na tento odkaz, který vás přesměruje na stránku doplňku Custom New Tab v Microsoft Edge Add-ons Store.
  3. Přidejte doplněk do prohlížeče: Na stránce doplňku klikněte na tlačítko „Get“ nebo „Získat“. Poté budete vyzváni k potvrzení instalace doplňku. Klikněte na „Add extension“ nebo „Přidat rozšíření“.

Povolení doplňku a nastavení nové karty

  1. Otevřete nastavení doplňku: Po instalaci doplňku se může automaticky otevřít stránka s nastavením. Pokud ne, klikněte na ikonu doplňku v pravém horním rohu prohlížeče a vyberte možnost „Options“ nebo „Možnosti“.
  2. Nastavte novou kartu: V nastavení doplňku najdete pole, kam můžete zadat URL adresu stránky, kterou chcete mít jako novou kartu. Zadejte například https://www.google.com pro nastavení Google jako nové karty.
  3. Uložte změny: Po zadání URL adresy klikněte na tlačítko „Save“ nebo „Uložit“ pro uložení změn.
  4. Testování: Otevřete novou kartu v prohlížeči (Ctrl + T) a ověřte, že se vám zobrazuje stránka Google nebo jiná zvolená stránka.

Odinstalace doplňku Custom New Tab

Pokud se rozhodnete doplněk odinstalovat, postupujte následovně:

  1. Otevřete správce doplňků: Klikněte na tři tečky v pravém horním rohu prohlížeče Edge a vyberte „Extensions“ nebo „Rozšíření“.
  2. Najděte doplněk Custom New Tab: V seznamu nainstalovaných doplňků vyhledejte „Custom New Tab“.
  3. Odstraňte doplněk: Klikněte na ikonu koše nebo tlačítko „Remove“ vedle doplňku a potvrďte jeho odstranění.

Závěr

Nyní víte, jak snadno změnit stránku, která se zobrazuje při otevření nové karty v Microsoft Edge pomocí doplňku Custom New Tab. Tento doplněk vám umožní přizpůsobit si prohlížeč podle vašich potřeb a zlepšit tak svou produktivitu a pohodlí při surfování na internetu.